Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Немачко удружење новинара огорчено због масовних отпуштања у компанији Рингиер Спрингер Србија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 06. 2015.

Извор: НУНС

Немачко удружење новинара огорчено због масовних отпуштања у компанији Рингиер Спрингер Србија

Немачко удружење новинара - ДЈВ (Deutsche Journalisten Verband) изразило је запрепашћење због начина на који је медијска група Рингиер Спрингер Србија отпустила велики број новинара и других медијских радника.

У саопштењу ДЈВ, подсећа се да је Независно удружење новинара Србије јавно протестовало због одлуке менаџмента групације Рингиер Спрингер Србија да за кратко време отпусти више од 30 запослених, без претходних разговора или упозорења. Међу отпуштенима су и самохране мајке и искусни уредници који су непосредно пред пензионисањем. При томе, менаџмент није образложио масовна отпуштања било каквим критеријумима.

Председник Немачког удружења новинара Мајкл Конкен позива медијску компанију Рингиер Спрингер да утврђивању технолошког вишка приступа кроз социјални дијалог са запосленима. Недопустиво је је да се новинари отпуштају из дана у дан, без икаквог  претходног објашњења. Тим пре што се управа компаније Рингиер Спрингер хвали веома профитабилним пословањем у Србији, нагласио је Конкен.  

Председник ДЈВ подржава став НУНС-а да је неприхватљиво то што се рационализација пословања своди на отпуштања новинара који се проглашавају за “наслабије карике”, јер одговорност за евентуално лошије пословање, пре свих, мора да сноси менаџмент групације Рингиер Спрингер Србија.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси