Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кесић: Још мало у војску, у странку, па да се запослите!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 06. 2015.

Аутор: В. Ј. Извор: Данас

Данас прославио осамнаест година постојања доделом традиционалних новинарских признања

Кесић: Још мало у војску, у странку, па да се запослите!

Редакција листа Данас је јуче привремено стала са радом како би у присуству бројних званица и пријатеља прославила осамнаести рођендан.

На свечаности су додељене и традиционална годишња признања награда „Станислав Сташа Маринковић“ је уручена аутору и водитељу емисије „24 минута“ Зорану Кесићу, док је редакцијска награда „Никола Бурзан“ припала новинарки Политичке рубрике Снежани Чонградин.

Радомир Личина, уредник и један од оснивача Данаса, пожелео је добродошлицу гостима на, како је напоменуо, скромну, али за нас веома важну годишњицу.

"Данас славимо осамнаест година постојања. Нису биле баш осамнаест жутих ружа. Било је то и трагично и херојско време. Колико нас је још овде који се сећају оне неописиве ноћи између 8. и 9. јуна 1997. године у Јагићевој 3, када искрено нисмо знали да ли ћемо се појавити на киосцима? Али и других безбројних дана и ноћи у Београду, Подгорици и Новом Саду када је између бити и не бити постојала само невидљива линија наше упорности и храбрости", рекао је Личина.

Он је напоменуо да је процес одрастања не само једна врста уметности коју треба научити, већ и и напор да се то стање одржи.

"Одрасти значи бити сам. А коначан испити зрелости јесте живети са страхом, а не плашити се. Понекад је чак и живети чин храбрости, а поготово у временима када је живот изгледао страшније од смрти", рекао је Личина.

Према његовим речима, Данас поносно за себе може да каже да није лист који ревносно раздваја жито од кукоља, а потом штампа оно друго.

"У свему томе не бисмо успели да није било безброј младих колегиница и колега који су основне вредности нашег посла савладали у Данасу. Хвала свима, и онима којима који више нису са нама. И наравно, хвала свим нашим читаоцима који су све време веровали у нас. Надамо се да их ни убудуће нећемо изневерити", казао је Личина.

Главни и одговорни уредник Данаса Зоран Пановић уручио је награде овогодишњим добитницима.

Он се захвалио оснивачима Данаса „који су нама осталима омогућили да пишемо слободно“.

Говорећи о овогодишњој добитници награде „Никола Бурзан“ Снежани Чонградин, Пановић је истакао да је она један од наших најбољих новинара и да је врло брзо стекла велику репутацију.

Новинарка Политичке рубрике Снежана Чонградин је нагласила да ову награду заслужују многе њене колеге и изразила наду да ће сви они стићи на ред да је добију.

Уручујући награду Зорану Кесићу, Пановић је навео да је он својим радом компензовао одређене хендикепе српског новинарства и истакао да је апсолутно заслужио ову награду.

Зоран Кесић је најпре честитао Данасу пунолетство.

"Да сте живи и здрави! Још мало у војску, у странку, па да се запослите", казао је Кесић.

Он се захвалио жирију на награди напомињући да му је то прва награда за новинарство иако се овим послом бави већ двадесет година.

"Желео бих да ову награду посветим мом првом уреднику, легендарном Ђоки Вјештици, који ми је пре тачно двадесет година дао шансу да имам поприлично одрешене руке и будем популарни мали Ђокин репортер. И хвала му на тој шанси. Он ми је један од најважнијих савета и у новинарству и у животу: 'Сине, никада немој да мешаш пића'", навео је Кесић и додао да су за ову награду у великој мери заслужни његови сарадници из емисије „24 минута“, који му „држе леђа“, па их је позвао да му се придруже.

Уз констатацију „какав је то рођендан без поклона“ Кесић је новинару Данаса Дражи Петровићу поклонио шољу „24 минута“ са његовим ликом.

Пуна кућа пријатеља

Прослави осамнаестог рођендана Данаса је присуствовао велики број званица. Између осталих: председник НУНСа Вукашин Обрадовић, драматуршкиња Борка Павићевић, адвокати Владимир Гајић и Сеад Спаховић, уредница Новог магазина Јелка Јовановић, писац Светислав Басара, оснивачи и бројни бивши и садашњи сарадници.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси