Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Зорану Кесићу награда за новинарску храброст
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 06. 2015.

Извор: Данас

Зорану Кесићу награда за новинарску храброст

Годишњу новинарску награду листа Данас "Станислав Сташа Маринковић" добио је Зоран Кесић, аутор емисије "24 минута", која се емитује на ТВ Б92.

 

Награда се традиционално додељује за изузетне домете у истраживачком и аналитичком новинарству, као и за испољену новинарску храброст у претходних годину дана.

Награда је додељена једногласном одлуком жирија којим је председавао главни и одговорни уредник Данаса Зоран Пановић, један од оснивача Данаса - Радомир Личина, уредник рубрике Друштво и Право Александар Рокнић, Драгана Маринковић, супруга Сташе Маринковића, и етнолог и уредник библиотеке "XX век" Иван Чоловић.

“У времену када многи калкулишу у критици актуелне власти Зоран Кесић на сатиричан начин успева да буде бескомпромисан, а такође је показао и велику солидарност према колегама који су последњих годину дана добили отказе“, наводи се у образложењу.

У конкуренцији за награду били су и новинари, колумнисти и аутори емисија Алексеј Кишјухас, Даница Вученић, Светлана Лукић и Светлана Вуковић, Жељко Бодрожић, Милош Теодоровић и Ивана Лалић.

Традиционална редакцијска награда Данаса "Никола Бурзан", која носи име по једном од оснивача нашег листа и врсном коментатору, ове године је једногласном одлуком жирија додељена новинарки Политичке рубрике Снежани Чонградин.

По оцени трочланог жирија - Сафете Бишевац, Радета Радовановића и Мирјане Р. Миленковић, Чонградинова је изузетно допринела раду Политичке рубрике и угледу листа у целини. Снежана Чонградин обележила је ову годину серијом одличних и ексклузивних текстова на тему рада Владе Србије, односа Србије и Русије, регионалне политике, а посебно када је реч о српско-албанским односима.

Награде ће бити свечано уручене у просторијама редакције 9. јуна на 18. годишњицу излажења Данаса.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

08.06.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 21:56

Да није грешка??

Чини ми се да је грешка у имену!? Ђоко Кесић је новинар, а за Зорана нешто нисам сигуран. Не памтим ни један његов текст на неком од медија. Чуди ме да се новинарске награде додељују и онима, који са овом некад часном професијом, немају никакве везе. Сада се сви, који се појаве на неком медију, олако називају новинарима.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси