Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бујошевић тражи уштеде на РТС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 06. 2015.

Аутор: Бојана Анђелић Извор: Блиц

Бујошевић тражи уштеде на РТС

Првог радног дана на позицији директора РТС Драган Бујошевић је кренуо оштро и од шефова сектора тражио да размисле како да смање трошкове.

 

На пословни колегијум у великој сали, где се иначе одржавају састанци УО, Бујошевић је дошао у пратњи досадашњег в. д. директора РТС-а Николе Миркова.

Након упознавања са присутнима, Бујошевић је Миркову захвалио на досадашњем раду и замолио га да остане и даље у РТС, иако испуњава услове за пензију.

Нови директор Јавног сервиса је одмах затим прешао на кључну тему, а то су трошкови. Шефовима сектора је, како сазнаје “Блиц”, рекао да свако од њих размисли какве уштеде може да направи у свом сектору, уз опаску да би било добро ако имају идеју и како да се нешто заради.

На састанку се разговарало и о претплати и многим другим темама, али је и даље остало непознато где ће Драган Бујошевић седети, односно да ли ће се уселити у канцеларију у којој је седео покојни Александар Тијанић. Та канцеларија је већ годину и по празна, јер Мирков седи у свом старом кабинету.

Од јуче је и званично почела трка за кључне уређивачке позиције у РТСу. На јавном конкурсу бираће се уредници Информативног, Образовног, Културног и Забавног програма на телевизији, уредници Првог, Другог и Трећег програма Радио Београда и уредник Радија 202.

Сви заинтересовани за ове позиције имају рок од 30 дана да се пријаве, док ће УО РТС у року од 45 дана од дана отварања пријава изабрати кључне људе.

У конкурсу је јасно назначено да будући уредници морају да имају најмање седам година искуства на уредничким позицијама, да су истакнути и доказани медијски стручњаци, да знају један страни језик и да су организационе и професионалне способности доказали у досадашњем раду.

Нека победи најбољи

Драган Бујошевић је недавно на састанцима које је имао са колегијумима различитих сектора напоменуо да ће тим изабрати на конкурсу, а да ће победити кандидати са најбољим програмом и идејом. А управо је програм пословања који је предложио као кандидат за директора РТС, према мишљењу дела чланова УО РТС, био најслабија карика у његовом представљању. Искуство у медијима је било његов кључни адут.

Иницијали

На паркинг испред главног улаза у зграду РТС Бујошевић је дошао аутомобилом који у регистрацији има и његове иницијале.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси