Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  На потезу Антимонополска комисија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 06. 2015.

Извор: Политика

На потезу Антимонополска комисија

Министарство трговине по Закону о трговини нема надлежност да трговцима наложи шта да нуде или продају, али ако је дошло до нарушавања конкуренције, оштећени издавачи могу да се обрате преставком Комисији за заштиту конкуренције, каже Жарко Малиновић, вршилац дужности помоћника ресорног министра.

- Догађај са Аеродрома „Никола Тесла” свакако је неуобичајен, али наши закони дају Комисији јасне ингеренције, а њене одлуке су обавезујуће - рекао је Малиновић.

Главни уредник недељника „Време” Драгољуб Жарковић сматра да у овој ситуацији има основа и за обраћање судовима.

- Спречавање дистрибуције штампе кажњиво је по закону, под претњом затворске казне. „Дуфри” је стекао монопол да продаје новине на аеродрому и сада могу да нас малтретирају, јер су у време Динкићевог управљања аеродромом добили привилеговани положај и имају уговор до 2021. године. Видећемо колика нам је штета нанета тиме што на једном од ударних продајних места, где годишње прође 4,5 милиона људи, нисмо могли да продајемо штампу. Надлежни органи морали би да реагују и затраже раскид уговора с монополистом који је направио и политички скандал, јер одсуство политичке штампе у очима јавности изгледа као цензура - изричит је Жарковић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси