Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дуг штампарији направило бивше руководство
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 06. 2015.

Извор: Данас

Реаговање ИО Компаније Новости на отворено писмо Штампарије Борба премијеру Србије објављено у Билтену за друштвена питања у Данасу

Дуг штампарији направило бивше руководство

У јучерашњем Данасу објављено је Отворено писмо синдиката Штампарије Борба, потписано од стране председника Дарка Димитријевића.

Избегавајући могућност полемике са синдикатом Штампарије Борба без обзира на потребу и заиста чудан поступак да синдикална организација једне компаније оцењује пословање друге компаније обавезни смо да читаоцима Данаса укажемо на неколико ствари.

Прво, дуг Компаније Новости према Штампарији Борба остварен је пре доласка садашњег руководства Новости. Сви послови реализовани у Штампарији Борба, од доласка Ратка Дмитровића на чело Новости, плаћени су или су у фази плаћања с поштовањем рокова договорених између Новости и Штампарије Борба.

Дуг Новости према Штампарији Борба, који спомиње синдикат Штампарије, направљен је у време када су садашњи челни људи Штампарије Борба били у самом врху руководства Новости и истовремено водили Штампарију Борба. Врло интересантан податак, јединствен у пословном свету.

Надамо се да ће се једнога дана тим податком позабавити неко надлежан, кад већ синдикат Штампарије Борба не осећа потребу да упита своје директоре како је и зашто направљен дуг.

Део посла Компанија Новости изнела је из Штампарије Борба зато што је понуда друге штампарије, такође у власништву државе Србије, финансијски била много повољнија а штампарскотехничка услуга неупоредиво квалитетнија.

Компаније Новости преузела је дневни лист Спорт 2002. године. И тада и данас Спорт је пословао с губицима. Ако није јасно зашто се преузима један губиташ, ваљда је јасно зашто се исти тај губиташ продаје. Синдикат Штампарије Борба лаже кад констатује да руководство Новости крајње нетранспарентно продаје Спорт.

Напротив, све је од почетка у овој причи познато и потпуно отворено; стање, биланси, процена вредности од стране сертификоване агенције, заинтересовани, понуде, услови... апсолутно све. Компанија Новости са садашњим руководством послује од 15. маја 2013 године.

Наслеђен је дуг од 11 милиона евра, празан рачун, огромна потраживања на дневном нивоу, примарна кредитна оптерећења, крајње мистериозан пословни однос са Штампаријом Борба, са којом је 2003. године остварена милионска инвестиција у модернизацију и машине (Новости су уложиле 5,8 милиона евра) али од те инвестиције до дана данашњег једину корист има Штампарија Борба.

Новости и данас плаћају пуну цену штампања на машини чији су власници 50 одсто. Невероватан податак. Зашто је тако синдикат Штампарије, његов председник Димитријевић, зна боље од руководства Компаније Новости. Сазнаће и јавност Србије, кад судски органи обаве свој посао.

И за крај; Компанија Новости, након више година негативног пословања, често и преко 100 милиона динара, завршила је позитивно пословну 2014. годину, са 69 милиона динара добити.

Извршни одбор Компаније Новости

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси