Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Асоцијација медија осудила обуставу продаје новина на аеродрому
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 06. 2015.

Извор: Бета, Блиц

Асоцијација медија осудила обуставу продаје новина на аеродрому

Асоцијација медија је оштро осудила одлуку компаније "Dufry" да у својим продавницама на београдском Аеродрому "Никола Тесла" селективно обустави продају дневних новина и политичких недељника.

О овој одлуци "Dufry" је обавестио дистрибутере без ваљаног објашњења, које нису добили ни издавачи, наводи се у саопштењу Асоцијације.

Асоцијација медија је одговор потражила и од управе Аеродрома, која је у саопштењу објаснила да није одговорна, а ни надлежна за поступке закупца простора.

У дописима дистрибутера упућеним издавачима наводи се да је у питању нерешен пословни однос између компаније "Dufry" и Аеродрома.

Асоцијација медија упозорава да је овим поступком издавачима новина и недељника нанета велика финансијска штета док се "грчевито боре и улажу велике напоре да дођу до сваког новог читаоца и када им је сваки продати примерак од великог значаја".

"Ускративши дистрибуцију новинских издања од јавног значаја, што дневне новине и недељници јесу, предузеће 'Dufry' повредило је основно право грађана да буду информисани, као једну од најважнијих тековина демократског друштва", указала је Асоцијација.

Асоцијација медија подсећа да се у Закону о јавном информисању (слобода дистрибуције), као и у Кривичном закону (члан 148 и 149), могу наћи основе за подношење тужби против компаније "Dufry" или Аеродрома, за нанету штету и најављује да ће наставити помно да прати овај случај у циљу заштите права својих чланица.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси