Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Портал за подношење пријава РЕМ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 06. 2015.

Аутор: Ј. Д. Извор: Данас

Портал за подношење пријава РЕМ

Интернет платформа Зајечарске иницијативе "Публика", преко које ће грађани Србије моћи да подносе пријаве Регулаторном телу за електронске медије (РЕМ), покренута је јуче.

Како је указано на конференцији за новинаре, циљ овог сајта је да процес пријављивања непримереног садржаја у електронским медијима учини лакшим и транспарентнијим, па ће на тај начин Публика служити и као јавна архива свих пријава поднетих путем платформе, њиховог статуса и одговора РЕМ-а.

Данко Николић, директор Зајечарских иницијатива, истакао је да се сајт лако користи, да је потребно да се корисник региструје пре него што поднесе пријаву, као и да је у склопу платформе блог посвећен овој теми. Маја Дивац, извршна директорка продукцијске групе Мрежа, истакла је да је РЕМ требало да још пре десетак година направи овакав сајт, указујући да ово Регулаторно тело доноси правила која га касније спречавају да реагује када се приказују непримерени садржаји.

- Овај портал ће бити нека врста притиска на РЕМ да транспарентније и одговорније обавља своје надлежности. Али и на медије који су одговорни за оно што приказују - нагласила је Дивац. Драгана Соћанин, председница удружења Родитељ, подсетила је да се ова невладина организација неколико пута жалила на непримерен садржај, често заобилазећи РЕМ (прим. аут. тадашњи РРА), јер није имала поверења у то тело.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси