Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Иницијатива Саше Мирковића: Преполовити порез за штампане медије!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 06. 2015.

Извор: tvbest.rs

Иницијатива Саше Мирковића: Преполовити порез за штампане медије!

Народни посланик Саша Мирковић поднео је данас хитну иницијативу скупштини да са 10 одсто смањи на пет пореску стопу ПДВ-а за дневне, монографске и серијске публикације. У овој иницијативи се предлаже и да се пореска стопа од 20 одсто преполови и за услуге оглашавања у публикацијама.

 

- Сматрам да би смањење пореске стопе било много прикладнији начин да држава и на овај начин уштеди, а да при доме допринесе јачању штампаних медија који су тренутно у веома неповољној ситуацији - наводи Мирковић у Иницијативи за измену Закона о порезу на додату вредност, која је упућена Одбору за културу и информисање Народне Скупштине.

Мирковић наводи да су разлози за измену члана 23. Закона “произилазе из тешке економске ситуације у којој су издавачи штампаних медије, која је поред опште неповољен економске ситуације, погоршана и смањењем тиража због алтернативних начина информисања јавности, посебно бесплатних садржаја који се нуде на интернету”.

Посланик, који је и члан Одбора за културу и информисање, тражи да се у најхитнијем року сазове седница на којој би били позвани сви издавачи, као и представници министарства финансија, привреде, као и културе и информисања.

- Молим Вас да се седница заказе у најхитнијем року и да се позову представници свих издавача и представници Министарства финансија Министарства привреде и Министарства културе и информисања - подвлачи посланик.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси