Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Назвао "Дан" "Шарлијем" па саслушан
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 06. 2015.

Извор: Вијести, Б92

Назвао "Дан" "Шарлијем" па саслушан

У полицији је саслушан Кемал Цановић из Плава због претњи новинарима “Дана”, након што је тај лист објавио да његови синови ратују у Сирији, пишу "Вијести".

Председник Комисије за истраживање напада на новинаре и уредник “Дана” Никола Марковић тражио је од тужилаштва и полиције да испитају претње Цановића.

Он је на Конгрес СДП-а дошао у пратњи сина, а онда новинарима рекао да “Дан” пише неистине и да “црногорски "Шарли ебдо" шири исламофобију”, због чега ће он “строго кажњавати”.

Марковић је зато најавио да ће тражити да изврши безбедносну процену запослених у тој редакцији.

“Свима је позната трагична судбина новинара тог француског листа, надлежни ни треба да хитно испитају његове пријетеће поруке”, рекао је Марковић.

Он је оценио да тужилаштво треба саслушати и Цановићеве синове и ћерку, али и извршити увид у фотографије са ратишта у Сирији које се налазе на Фејсбук страници једног од њих.

Кемал Цановић је рекао да жели да скине љагу са своје фамилије и да је довео сина како би показао да није у Сирији.

“Црногорски "Шарли ебдо" шири исламофобију. Али то неће успети, ово је моја Црна Гора и моја држава... Зовем Тужилаштво да покрене истрагу о писању 'Дана'. Ја кад кажњавам, строго кажњавам и верујем да ће опрати љагу са мога сина Кенана”, казао је Цановић.

“Вијестима” је у полицији речено да је тужилац наредио да се од Цановића узме изјава и да је он потом саслушан.

“Цановић је рекао да лист Шарли ебдо није помињао у контексту претњи новинарима Дана већ да их је упоредио због ширења исламофобије. Његова изјава је прослеђена тужиоцу на оцењивање”, наведено је из полиције.

“Вијести” у полицији несу успеле да провере да ли је тачна незванична информација да је Цановић потврдио полицији да му је један син у Сирији.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси