Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мира Марковић: Зашто бих ја убила Ћурувију?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 06. 2015.

Извор: НИН, Б92

Мира Марковић: Зашто бих ја убила Ћурувију?

Супруга бившег председника Југославије Слободана Милошевића, Мирјана Марковић рекла је за НИН да није учествовала у убиству Славка Ћурувије. О вести да постоји службена белешка у којој је записано да је "налог за убиство Славка Ћурувије дала Мира Марковић“ новинарка НИН-а разговарала је телефоном са некадашњом председицом Југословенске левице. На питање зашто никада није реаговала на тако крупну оптужбу да је дала налог за убиство Славка Ћурувије, Мира Марковић је, између осталог за НИН рекла:

“Те оптужбе трају скоро 20 година. Можда је требало да будем енергичнија у демантијима одмах, али је Слободан сматрао да нећемо да се брукамо да реагујемо на разне оптужбе. Не могу ја сваког дана да демантујем да некога нисам убила, не постоји механизам који може човека да одбрани од таквих оптужби и такве пропаганде“.

На питање да ли је чула да су медији објавили да постоји службена белешка тадашњег начелника полиције Властимира Рође Ђорђевића у којој он каже да сте ви дали налог за то убиство, Марковићева је рекла да то није тачно.

“Никад нисам ни чула за њега, не знам ни ко је тај човек. И што бих ја убијала Ћурувију, што ми он смета?! Зашто бих ја убила Ћурувију?“, упитала је Марковићева.

Она је потом рекла да није размишљала о томе да сведочи путем видео линка уколико добије позов, као и да није могла да даје налоге Државној безбедности.

“Како бих ја то могла?! Нисам контролисала ни министарства, нити сам била заинтересована за њих. Можда за Министарство науке. Али како бих ја могла да дајем налоге ДБ-у?! И ово име што измишљају да је са мном у контакту, ја никада нисам чула за њега. Не знам ко је то“, закључила је Марковићева за НИН.

 

Коментари (1)

Остави коментар
сре

03.06.

2015.

D. [нерегистровани] у 19:10

?

A ko vam je ta Mira Markovic?
Ja nikad nisam cuo za nju.
Za Curuviju i za Djordjevica jesam, ali za nju - nikad cuo.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси