Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ТВ кампања коштала шест милиона
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 06. 2015.

Аутор: Б. Цвејић Извор: Данас

ТВ кампања коштала шест милиона

За телевизијску кампању намењену информисању грађана о дигитализацији телевизије издвојено је више од шест милиона динара, односно око 52.000 евра, речено је Данасу у Министарству трговине, телекомуникација и туризма.

У оквиру ТВ кампање емитовано је више различитих информативних спотова о преласку са аналогног на дигитални ТВ сигнал у којима су били ангажовани глумци Милан Гутовић, Јелисавета Сека Саблић, Божидар Стошић и Небојша Миловановић.

Како објашњавају у надлежном министарству, Влада Србије је донела Стратегију за прелазак са аналогног на дигитално емитовање радио и телевизијског програма, као и Акциони план спровођења поменуте Стратегије, у којој је наведен Јавни радиодифузни сервис као носилац промотивне кампање процеса дигитализације.

Србија ће, иначе, од наредног понедељка, 7. јуна, бити потпуно дигитализована када ће се искључити аналогни сигнал и на преосталим станицама, а то су "Бесна кобила", "Јастребац", "Копаоник" и "Цер-Маљен".

Дигитализација ће тако бити завршена десет дана пре рока који прописан за европске земље.

Предности дигиталне телевизије су, како је раније речено, беспрекорна слика и тон, без снега и шуштања, низ погодности за особе са оштећеним слухом, слепе и слабовиде, вишејезични преводи филмова, серија, страних емисија и могућност бирања језика који гледаоцу одговара, могућност одложеног гледања информативних и других емисија, као и директних преноса, могућност снимања емисија током одсуствовања из куће, могућност подсећања на почетак емисија на другим каналима, као и аутоматског пребацивања на почетак емисије која се жели гледати, као и електронски програмски водич, који их води кроз садржаје телевизијских програма недељу дана унапред.

ЕТВ: Лажне информације

"Информације које су се јуче појавиле у појединим медијима да је 300.000 житеља Горњег Милановца, Љига, Аранђеловца, Тополе Крагујевца и Кнића остало без дигиталног ТВ сигнала, потпуно су нетачне, неаргументоване и тенденциозне.

Гледаоци са подручја наведених градова, као и сви становници у поменутим зонама покривања, нису остали без дигиталне телевизије.

Евентуални појединачни проблеми у пријему дигиталног ТВ сигнала могу да буду узроковани лоше усмереном антеном, неправилно повезаним СТВБ, неподешеним СТБ или ТВ пријемником на нове канале на којима се емитују дигитални ТВ програми, а који су објављивани све време, и налазе се на сајту ЈП ЕТВ-а. (www.etv.rs)", саопштило је јуче предузеће Емисиона техника и везе подсећајући на број позивног центра за грађане који имају проблема - 18911.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси