Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дачић претио уреднику Курира
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 06. 2015.

Извор: Курир

Дачић претио уреднику Курира

Редакција Курира најоштрије осуђује претње које је први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић упутио главном и одговорном уреднику нашег листа Милану Лађевићу.

Дачић је, поводом текста објављеног у издању Курира од 2. јуна у којем је реч о "случају Битићи", главном уреднику поручио СМС поруком да му "ово неће заборавити".

Текст због којег је министар Дачић упутио претње написан је по највишим новинарским стандардима. Иницијална информација преузета је из недељника Њузвик, његова изјава пренесена је без икаквих скраћења, а наслов због којег се министар усудио да шаље претеће поруке је ништа више од обичног вредносног суда изведеног из чињеница изнетих у тексту.

Редакција Курира сматра да је, најблаже речено, непримерено за било ког политичара, а посебно потпредседника Владе и председавајућег ОЕБС (организације која је позната по томе што се бави заштитом новинара, медијских и људских слобода), да на најгрубљи могући начин покушава да утиче на уређивачку политику једног дневног листа.

Очекујемо да струковна удружења УНС и НУНС, као и надлежне државне институције осуде овакво бахато понашање једног политичара.

Уредништво Курира

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси