Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Данас изложба Бетина фотографија године
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 06. 2015.

Извор: Бета

Данас изложба Бетина фотографија године

Традиционална изложба најбољих медијских фотографија из југоисточне Европе пристиглих на конкурс "Бетина фотографија године" биће отворена данас у Етнографском музеју у Београду, а том приликом биће додељене награде ауторима најбољих радова.

Победник овогодишњег, 12. конкурса Бетина фотографија године је фоторепортер новинске агенције Хина Дамир Сенчар са фотографијом под називом "Поплаве-Гуња", док су другу и трећу награду освојиле његове колеге из Агенције Франс прес и приштинског листа Коха Диторе Андреј Исаковић и Дритон Пачарада.

 

Победник ће бити награђен са хиљаду евра, другопласирани са 750, а трећепласирани с 500 евра, док ће аутор најбоље фотографије по избору публике на Фејсбуку, а то је ове године фоторепортер портала Klix.ba Феђа Крвавац, добити као награду таблет.

На овогодишњем конкурсу "Бетина фотографија године" учествовало је 120 професионалних фоторепортера из 11 земаља са 498 фотографија.

Чланови жирија овогодишњег Бетиног конкурса били су ванредни професор Академије уметности у Новом Саду Ивана Томановић, фоторепортер Вечерњих новости Предраг Митић и уредник Фото редакције Бете Ненад Петровић.

"Бетину фотографију године" подржали су Амбасада САД у Србији, компаније Бамби, Књаз Милош, Имлек, Сонy, Зира центар, Зира хотел и Кока-кола.

У Етнографском музеју, од 2. до 8. јуна биће изложено 48 фотографија са конкурса, које је жири одабрао из овогодишње конкуренције.

Конкурс за најбољу новинску фотографију Бета је установила 2004. године, поводом 10 година од почетка рада агенције.

Изложба ће бити отворена у 18 часова.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси