Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Оптужени негирали да су убили Ћурувију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 06. 2015.

Извор: Б92, Бета, Танјуг

Оптужени негирали да су убили Ћурувију

Почело је суђење за убиство новинара и власника листа "Дневни телеграф" Славка Ћурувије, а оптужени су након читања оптужнице негирали кривицу.

 

Суђење води судија Снежана Јовановић, а чланови већа су Владимир Месаровић и Драган Милошевић.

Из суднице 3 удаљена је Ћурувијина ћерка Јелена, јер ће бити саслушана као сведок у овом поступку, док је директор Б92 Веран Матић одлучио да остане у судници, то јест да не сведочи у овом поступку.

За убиство Ћурувије оптужени су начелник ресора Државне безбедности (ДБ) Радомир Марковић, начелник београдског центра ДБ Милан Радоњић, главни обавештајни инспектор у Другој управи ресора Ратко Ромић и припадник резервног састава тог ресора Мирослав Курак, који је у бекству.

Марковић, Радоњић и Ромић рекли су да су разумели оптужницу и да планирају да износе одбрану. Они су се кратко изјаснили о кривици, нагласивши да не признају дела која им се стављају на терет.

Првооптужени за убиство Славка Ћурувије, некадашњи шеф ДБ-а Радомир Марковић, рекао је да не признаје наводе оптужнице која га терети да је организовао убиство новинара Славка Ћурувије 1999. године.

Према његовим речима, оптужница је заснована на претпоставкама и инсинуацијама и њом се не може доћи до истине.

"И Европска унија је рекла да ће успорити интеграције ако се не реши овај случај. Није ми проблем да признам ово кривично дело јер сам већ осуђен на 40 година, ако ће то помоћи Србији, али морам да учествујем активно, јер је ова оптужница написана да би се дала историјска оцена једној власти", рекао је Марковић током детаљног излагања своје одбране на почетку суђења за убиство Ћурувије.

"Циљ је да буду осуђени бивши функционери ДБ. Та теза се протеже кроз више поступака. Жели се да се све лоше повеже са тадашњом власти и да се аболира све лоше што се дешавало Србији", рекао је Марковић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси