Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тасовац: Власници, уредници и новинари одговорни за медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 06. 2015.

Извор: Танјуг, РТВ

Тасовац: Власници, уредници и новинари одговорни за медије

Министарство културе и информисања је створило законске и подзаконске предуслове како би се средила медијска сцена у Србији, а одговорност за медијску слику Србије сносе власници, уредници и сами новинари, изјавио је данас у Чачку ресорни министар Иван Тасовац.

 

Он је подсетио да су завршени конкурси за суфинансирање пројекта од јавног значаја, а већински чланови комисија су били представници новинарских и медијских удружења.

"Они су преузели одговорност за квалитет онога што ће бити финансирано, а исти принцип биће примењен приликом расписивања конкурса који се тичу културе", рекао је Тасовац.

Он је, такође, подсетио да је 1. јул рок када држава треба да се повуче из власничке структуре медија, али сматра да одговорност за медијску слику Србије сносе власници, главни и одговорни уредници, уредници, па и сами новинари.

Он је најавио да ће Британски савет у Србији организовати конференцију где ће доћи експерти из Европе који се баве промоцијом институција културе.

Тасовац сматра да ће то бити прилика за директан разговор између уредника и директора установа културе који могу ставити примедбе једни другима. "То ће бити прилика да видимо како можемо све да учинимо видљивијим и квалитетнијим", навео је Тасовац.

Он је додао да никада неће бити задовољан заступљеношћу културе у медијима, јер постоји огроман простор да она буде транспарентнија. "Оно што ме чини оптимистичним је начин праћења културних садржаја, почев од реконструкције Народног музеја, Галерији Матице српске па до овог данашњег догађаја", закључио је он. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси