Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бујошевић преузима дужност 5. јуна
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 05. 2015.

Аутор: Б. Цвејић Извор: Данас

Генерални директор Радио-телевизије Србије ускоро на радном месту

Бујошевић преузима дужност 5. јуна

Новинар Драган Бујошевић преузеће дужност генералног директора Радио-телевизије Србије 5. јуна, када ће му функцију предати досадашњи в.д. директора ове куће Никола Мирков.

 

Бујошевић је то потврдио за Данас, али не желећи да даје изјаву и интервју, како каже, у скоријој будућности.

Управни одбор РТС почетком маја изабрао је Бујошевића за новог генералног директора јавног сервиса у другом циклусу гласања када су се изјашњавали за или против.

У првом циклусу чланови управног одбора РТС су гласали бодовима 5, 4, 3, 2 и 1, а у ужи круг ушло је шест кандидата са највише бодова међу којима су прво троје били Драган Бујошевић, Сандра Кесер и Драган Караџић.

Пошто су се чланови УО РТС у другом циклусу прво изјашњавали о Бујошевићу који је добио шест гласова за и три против, други кандидати потом нису ни узимани у обзир јер је ово био довољан број гласова за одлуку.

Бујошевић је по избору изјавио да је проблем финансирања јавног сервиса приоритет и да док то не реше, не може говорити ни о каквим другим плановима и променама.

Према његовим речима, следеће године почиње потпуно нов начин финансирања РТС путем таксе, што за јавни сервис значи да губи сигуран део прихода.

Бујошевић је рекао да је у свом програму приликом конкурисања припремио више модела финансирања јавног сервиса, а да ће у наредним месецима размотрити који од њих је најпогоднији.

Он је истакао и да му је циљ да запослени имају пристојне плате, или на истом нивоу као сада, јер без добрих плата нема ни доброг посла.

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је недавно да избор Драгана Бујошевића за директора РТС показује колико је Србија „нормална земља која разуме сваку врсту критике и другачијег мишљења“.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

29.05.

2015.

mile [нерегистровани] у 16:55

sreca

Bujke svu srecu i zdravlje kao i uspeh na novoj duznosti.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси