Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мијатовић поздравила резолуцију СБ о заштити новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 05. 2015.

Извор: Танјуг

Мијатовић поздравила резолуцију СБ о заштити новинара

Представница ОЕБС-а за слободу медија Дуња Мијатовић поздравила је данас резолуцију 2222 о заштити новинара, коју је усвојио Савет безбедности УН (СБ).

 

"Овом резолуцијом СБ ставља акценат на једно питање од велике важности за слободу медија", истиче Мијатовићева, наводећи да смо сваки дан сведоци напада на припаднике медија и да државе морају да ураде више на безбедности новинара, саопштио је ОЕБС.

Савет безбедности УН једногласно је данас усвојио резолуцију којом се осуђује свако насиље и злоупотреба против новинара, запослених у медијима и њима придруженог персонала у ситуацији оружаних сукоба.

Овом резолуцијом, коју је предложила Литванија, захтева се од свих страна у оружаним конфликтима да окончају с наведеном праксом.

"Положај новинара који извештавају из зона сукоба широм света је нарочито забрињавајућ по питању њихове безбедности. Удружени међународни напори као што је данашња резолуција СБ су кључни за повећавање свесности о овом проблему", истиче Мијатовићева.

Канцеларија представнице ОЕБС-а за слободу медија ће 15. и 16. јуна организовати конференцију посвећену тренутној ситуацији на плану безбедности новинара који извештавају из зона конфликата.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси