Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Од Н1 тражено да не поставља питања министру Гашићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 05. 2015.

Аутор: Јелена Зорић Извор: Н1

Од Н1 тражено да не поставља питања министру Гашићу

Прошло је два и по месеца од пада војног хеликоптера у ком је страдало седам особа, а још није познато ко је и на који начин сносио одговорност за трагедију.

 

Предистражни поступак почео је почетком априла, а до дан данас из Тужилаштва нема информације о томе да ли ће и против кога бити покренут поступак, по кривичној или прекшајној одговорности.

Седамдесет и пет дана нема одговора на питање да ли ће неко преузети одговорност за пад хеликоптера. Седам, односно 18 дана после несреће Тужилаштву су предати војни извештаји о том случају. Покренут је предистражни поступак, који траје већ 56 дана.

Да ли је, неко од војних лица или из министарства дисциплински кажњен због кршења процедура — покушали смо да питамо министра одбране Братислава Гашића, који је био у Бањичкој касарни са амбасадорком Француске.

Иако је новинарима речено да ће министар одговарати на питања после обиласка соба за симулацију, жена из министрове пратње питала је ко је од новинарских екипа са телевизије Н1, а потом нам је рекла: “Министра немојте ништа да питате, а ако Вас нешто занима, пошаљите мејл”.

На наше питање да се представи она није одговорила. Како Н1 сазнаје, реч је о Данки Милошевић, једном од оснивача странке Српска народна партија и уредници часописа “Водич за живот”.

Покушали смо да сазнамо које је радно место Данке Милошевић у Министарству одбране, нажалост без успеха. Ипак, послушали смо је и министру одбране послали мејл с питањем да ли је неко дисциплински одговарао због случаја хеликоптер. Међутим, одговор није стигао.

Стручњаци сматрају да за Војску Србије не би ваљало да ово постане нови случај Топчидер.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси