Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пријава због претњи новинарки Б92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 05. 2015.

Извор: Б92

Пријава због претњи новинарки Б92

Новинарки Б92 Сањи Игњатовић Екер током викенда телефоном су упућене претње.

Б92 је одлучио да, уместо да о томе обавести јавност, прво случај пријави полицији.

Данас се огласила новосадска полиција, а у саопштењу се наводи да ће припадници МУП-а поднети кривичну пријаву против двадесетогодишње девојке из Футога, због сумње на кривично дело угрожавања сигурности.

Након састанка са начелником полиције Новог Сада Синишом Радаковићем, Веран Матић, главни и одговорни уредник информативног програма Б92, изразио је задовољство брзом и ефикасном акцијом припадника Министарства унутрашњих послова. 

“Одмах пошто смо сазнали за претње нашој новинарки у недељу ујутро, пријавили смо садржај претњи и све релевантне чињенице које би могле довести до особа које су упутиле узнемирујуће претње. Припадници полиције и тужилаштва хитно су реаговали, што овакве ситуације и изискују, осумњичени су приведени и против једне особе је подигнута кривична пријава за угрожавање сигурности. Мислим да је ово пожељни модел ургентне реакције када су у питању претње упућене новинарима, како би се успешно утвидио починилац и како би тужилаштво могло да реагује, и како би се обезбедило да и поред претњи, захваљујући ефикасној реакцији, новинар може без страха да настави да ради свој посао“, навео је Матић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси