Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сутра сахрана Јова Ћурувије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 05. 2015.

Извор: Блиц

Сутра сахрана Јова Ћурувије

Сахрана Јова Ћурувије (64), брата убијеног новинара Славака Ћурувије, заказана је за сутра у 14 часова на Новом гробљу у Београду.

Ћурувија је умро у недељу 24. маја после тешке болести недочеквши почетак суђења оптуженима за убиство његовог брата, које је заказано за 1. јун у Специјалном суду.

Он се, од када му је убијен брат за Ускрс 1999, посветио откривању убица и налогодавца и њиховом процесуирању. 

Рекао је за “Блиц” пред припремно рочиште за суђење 17. априла да је држава коначно признала да му је убила брата.

- Надам се да ће бити покренут поступак против свих из државног апарата који су учествовали у злочину - рекао је тада Јово Ћурувија истакавши да Мирајана Марковић, која је налогодавац, није ни оптужена.

Вук Драшковић каже да је 15 година Јово Ћурувија изгарао и патио у борби са истину о државном убиству свог брата Славка Ћурувије. 

- Правду није дочекао, а неправда и борба са државним терористима и њиховим заштитницима уништиле су му здравље, изазвале тешку болест и смрт, па је тако и он постао жртва истих убица. Можемо само да се питамо каква је то земља у којој зивимо, у којој је потребно 15 година да се покрене судски поступак за државно убиство Јовиног брата?! - каже Драшковић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси