Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Против "изабраних" медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 05. 2015.

Извор: Фонет

Против "изабраних" медија

Синдикат новинара Србије (СИНОС) у данашњем саопштењу "оштро протестује против предлога Министарства привреде да се изменом Закона опрватизацији обезбеди заштита 'одабраних' фирми" и захтева да се одложи целокупна приватизација, јер сматра да је досадашња дала катастрофалне резултате.

На списку заштићених медија нашла се једино "Политка", чија је главна и одговорна уредница, истовремено и председница Удружења новинара Србије (УНС) један од најватренијих заговорника изласка државе из медија, наводи СИНОС.

Шта ће се догодити са "Новостима", једном од спорне и нерасветљене 24 приватизације, чију проверу је захтевао Брисел, подсећа СИНОС и пита зашто међу 133 салушаних у овом случају нема, како су саопштили из Савета за борбу против корупције, већинског власника Милана Бека?

За Синдикат новинара Србије нема "изабраних", који "још једном позива надлежне институције да спрече неуставно протеривање државе из медија, а јавност и синдикате да не дозволе гашење медија у њиховим срединама".

Медији су јавно добро које свака власт лако може да злоупотреби да би ојачала своју моћ. Отуда и овако грчевита и бездушна борба за "слободу медија" иза које стоје интереси финансијско-политичког лобија и Медијске коалиције, све се позивајући на "европске стандарде", закључује СИНОС.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси