Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ко плаћа медије за кампању
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 05. 2015.

Аутор: А. С. Извор: Дневник

Ко плаћа медије за кампању

Председник Владе Србије Александар Вучић је рекао да пред покрајинске изборе у Војводини неки деле огромне паре, 700 милиона динара, покрајинским медијима да би могли водити кампању против Владе.

 

То је за мене велика срамота и ми то као Влада Србије нећемо никад да радимо рекао је Вучић.

Он је додао да би било веома лоше да се потврде његове речи да Покрајина у предизборно време даје 700 милиона динара „баш онима од којих очекује највећу подршку за очување криминалне и катастрофалне шеснаестогодишње власти".

Убрзо је на ту изјаву саопштењем реаговала Покрајинска влада, наводећи да Војводина издваја новац за медије за информисање о раду Покрајинске владе и покрајинских органа, што је њена законска обавеза.

„Осим тога, Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање издвојиће, у текућој години, 440.725.300 динара за следеће намене: 294.225.300 динара за субвенцију медијима којима су оснивачи савети националних мањина, што је законска обавеза по Закону о јавном информисању и медијима и Закону о националним саветима националних мањина. Издвојиће се 72.000.000 динара за потребе РТВ Војводине, чиме се помаже покрајинском медијском сервису да превазиђе тешкоће изазване укидањем радиотелевизијске претплате", саопштеноје из Покрајинске владе.

Даље се наводи да се остатак новца издваја за пројектно финансирање медија који информишу у АП Војводини на националном, покрајинском, регионалном и локалном нивоу, што је, како тврде, законска обавеза по Закону о јавном информисању и медијима.

„Након свега наведеног, желели бисмо да знамо коју од наведених категорија медија премијер Владе Републике Србије сматра за ону која даје највећу подршку 'за очување криминалне и катастрофалне шеснаестогодишње покрајинске власти'", закључује се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси