Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Рингиер Аxел Спрингер" и "Color Press Group" излази из АБЦ одита
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 05. 2015.

Извор: Блиц

"Рингиер Аxел Спрингер" и "Color Press Group" излази из АБЦ одита

Две велике издавачке куће „Рингиер Аxел Спрингер“ и „Color Press Group“ донеле су одлуку да напусте АБЦ систем одита.

Како ни након девет година АБЦ Србија није успела у покушају да професионализује медијско тржиште и учини га транспарентним за све учеснике, медије, агенције и клијенте, две велике издавачке куће „Рингиер Аxел Спрингер“ и „Color Press Group“ оцениле су пројекат спровођења система АБЦ одита неуспешним.

Обе компаније сматрају да нису успостављене вредности за које се компаније „Рингиер Аxел Спрингер“ и „Color Press Group“ залажу иако је очигледно да се само транспарентним пословањем и фер тржишном утакмицом може опстати у ери економске кризе и технолошких промена.

Обе компаније, „Рингиер Аxел Спрингер“ и „Color Press Group“, наставиће да послују транспарентно и обавештаваће јавност о свом раду објављивањем ревизијских извештаја својих финансијских пословних резултата, у складу са законским прописима.

Уколико се у будућности појави неки нови вид одита тиража који ће прихватити сви учесници тржишне утакмице, „Рингиер Аxел Спрингер“ и „Color Press Group“ ће се томе први прикључити.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси