Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Данијел Кулачин тужио Кикиндске
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 05. 2015.

Извор: РТВ

Данијел Кулачин тужио Кикиндске

Данијел Кулачин из Новог Сада, поднео је тужбу против недељника Кикиндске због текста "Нацоши на свим војвођанским фреквенцијама", објављеног почетком децембра у овим локалним новинама.

Текст је посвећен приватизацији Радио Кикинде, а Кулачинова фирма "Feedback Consulting & New Media production" из Новог Сада, једина је прошле године упутила писмо о заинтересованости за куповину. 

Уз то, Кулачин је, како је објављено, заинтересован за куповину још осам медија у Војводини у јавном власништву: Радио Врбас, Радио Нови Бечеј, Радио Зрењанин, Радио Суботицу, Радио Бачку Тополу, РТВ БАП из Бачке Паланке и за Новосадску телевизију.

Кулачина је повредило што га је аутор текста Жељко Бодрожић, уредник Кикиндских, довео у везу са организацијом "Трећа Србија", потом што је написао да је "један из плејаде бизарних ликова измилелих након што је новосадски огранак наци-покрета Двери одлучио да уђе у новосадску власт", и што је навео да су он и супруга оснивачи "фантомских организација које су добиле вишемилионске износе за разне пројекте од Градске управе за културу, ресора којим (у Новом Саду) управља управо Трећа Србија".

Кулачин тражи да му, на име нематеријалне штете по основу повреде угледа, части и права личности, Кикиндске исплате 490.000 динара.

Кулачин је тужио више медија у Србији из сличних разлога.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси