Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нови "Невен" представљен основцима кроз дружење и игру
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 05. 2015.

Извор: www.021.rs

Нови "Невен" представљен основцима кроз дружење и игру

Промоција новог, редизајнираног броја листа за децу "Невен" одржана је у петак на Салашу 137, код Новог Сада.

 

Ученици трећег разреда Основне школе "Ђорђе Натошевић" су имали прилику да учествују у Невеновој радионици цртања под називом "Како замишљам Чика Јову Змаја".

Ове године, лист за децу "Невен" прославља 135 година откако га је основао Јован Јовановић Змај. Поред тога што су имали прилику да виде и прочитају понешто из новог "Невена", који су добили на поклон од редакције, основци су се дружили са писцем Робертом Такаричем који их је кроз игру инспирисао да постану детективи и науче нешто ново о Чика Јови Змају.

 

У паузама од детективских мозгалица, за чија решења су добијали вредне награде од писца и редакције часописа, дечаци и девојчице су учествовали у радионици цртања коју су водиле академска вајарка Миа Стојановић и академска сликарка Дејана Нешовић из центра за културну афирмацију "Студио Мано". На тај начин су школарци показали како замишљају Чика Јову Змаја и цртали његов потрет.  Најбољи радови ће бити објављени у јунском броју "Невена", а изложба на исту тему ће бити уприличена у холу њихове основне школе.

 

После кратког одмора у природи малишани су уз помоћ својих учитељица и шефа кухиње правили воћне салате које су одмах и дегустирали.

"Имали смо потребу да мењамо изглед нашег часописа како бисмо се допали данашњој деци, али и прилагодили чињеници да излазимо у много већем тиражу и од недавно смо доступни у слободној продаји, на свим трафикама широм Србије", рекла је уредница "Невена" Јелена Допуђ, и додала да ће се потребе најмлађих читалаца увек ослушкивати.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси