Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Писмо Синдиката новинара Србије министру Тасовцу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 05. 2015.

Извор: РТС

Писмо Синдиката новинара Србије министру Тасовцу

Синдикат новинара Србије упутио је оштар протест због начина на који је Министарство културе и информисања Србије делило средства за суфинансирање пројеката и што су паре углавном подељене организацијама чији су представници били у комисијама.

Синдикат новинара Србије упутио је министру културе и информисања Ивану Тасовцу писмо у знак протеста, преноси Бета.

"Очекивали смо да ће наш пројекат о организовању серије округлих столова представника државе, крупног капитала и запослених, који је требало да резултира коначним успостављањем социјалног дијалога у медијима, добити подршку Министарства. Тим пре што је реч о истинском европском стандарду за који се и Ви декларативно залажете, али то се, међутим, није догодило", наведено је у писму упућеном министру Ивану Тасовцу.

Наведено је да је комисија Министарства и репрезентативних медијских удружења, која је одлучивала о расподели средстава по расписаном конкурсу за суфинансирање пројеката организовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповима, као и унапређивања професионалних и етичких стандарда у области јавног информисања у 2015. години, одобрила највеће износе чланицама медијске коалиције - Локал пресу, УНС-у, НУНС-у, Канцеларији заштитника грађана, Независном друштву новинара Војводине, Асоцијацији медија, АНЕМ-у и Савету за штампу.

На том примеру, како истичу иронично, министар је показао "прави смисао медијске реформе".

Синдикат у писму наводи да су они упозорили да ће нови медијски закони уништити српско новинарство, а да ће комисије за пројектно финансирање "постати легло корупције".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси