Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нови директор спасава ТВ Банат од затварања?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 05. 2015.

Извор: http://evrsac.rs

Нови директор спасава ТВ Банат од затварања?

Вршачку Телевизију "Банат" последњих неколико месеци гуше озбиљни проблеми. Запослени, њих око 30, са зебњом чекају одлуку о својој судбини. Зараде, у просеку око 25.000 динара месечно, касне неколико месеци. Регионалној ТВ станици, првој дигитализованој у Србији, прети и затварање. Колегијално, ми им желимо да преживе ова тешка времена.

Власник ВТВ "Банат", Фондација "Хемофарм", којој су ова телевизија и некретнине на распродаји тренутно једина веза са Вршцем, покушава да је "реанимира" са новим директором.

Како незванично сазнајемо, план је да се ТВ "Банат", коју општине вршачког региона ове године пројектно подржавају са око 7 милиона динара, опорави до септембра. Уколико то не успе...

Нови директор ВТВ "Банат" је Владан Радосављевић. Рођен је 1960. године. Директор је ТВ Академије и професор телевизијског новинарства на Факултету за медије и комуникације Универзитета Сингидунум. Члан је Независног удружења новинара Србије.

Радосављевић је од 1984. до 1994. године радио у "Студију Б". Био је један од уредника НТВ "Студио Б", прве независне телевизијске станице у Србији. У "Студио Б" се вратио 1997. године, где је од фебруара до септембра, када је смењен целокупни уређивачки тим, био директор програма телевизије.

Био је и главни и одговорни уредник ТВ Ентер, која је 2011. године, одлуком РРА, изгубила лиценцу за емитовање, јер није плаћала надокнаду за коришћење фреквенције у Београду.

Радосављевић је био и уредник, програмски и извршни директор "Медиа центра", а име му се у јавности помињало и 2010. године, када је за месечни бруто хонорар од 222.000 динара именован на функцији саветника за маркетинг генералног директора ЈАТ-а, што је тада изазвало осуду јавности.

ВТВ "Банат" основана је 1998. године од стране компанија "Хемофарм", РТС и ЈАТ. Статус регионалне телевизије има од 2007. године. Налази се у Центру Миленијум.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси