Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Николић позвао на линч новинарке
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 05. 2015.

Аутор: С. Марјановић Извор: Блиц

Николић позвао на линч новинарке

Председник Томислав Николић буквално је нацртао мету на леђима новинарке Ringier Axel Springera, оптуживши је да је терориста који прети његовој породици зато што се не презива на “ић” и јер је рођена у Призрену. Њено име нећемо да објавимо да бисмо је заштитили кад то већ није урадио председник свих грађана, па и наше колегинице из “Ало”, Горанке рођене у Призрену.

У саопштењу председника Николића наводи се да док се председник бори да земљу заштити од напада албанских терориста, наша редакција његовом сину на врата шаље своје „терористе“. И то оне који се не презивају на „ић“ и који су рођени у Призрену!

Председник због тога “сумња у намере два листа у власништву немачко-швајцарске компаније“, чији новинари, како он верује, прете његовој породици.

У скандалозном саопштењу Николићева прес служба оптужује новинаре да су „тобоже кроз писање новинарског текста“ хтели да открију адресу заштићене личности и тако угрозе члана председникове породице.

Иако намера новинара није била да објављују адресу стана у коме живи млађи син Томислава Николића, председников тим је унапред као главног кривца и потенцијалног терористу означио новинарку само зато што се не презива на „ић“ и зато што је рођена на Косову.

А истина је да је колегиница кренула да провери информације о имовини коју имају чланови породице Николић и да о томе јуче није објавила текст. Истина је да наша кућа јуче није хтела да реагује на ово шовинистичко саопштење. Хтели смо да дамо прилику председнику да се извини нашој колегиници. Овај скандал приметило је само Удружење новинара Србије.

Они су јавно упитали кабинет председника зашто су навели место рођења новинарке и на шта конкретно председник сумња када помиње намере “немачкошвајцарске компаније”. А онда је сарадник председника Вук Фатић, познат по фотографији на којој своју бебу покрива Хитлеровом књигом, одговорио у шовинистичком маниру свог претпостављеног.

Притом је покушао и да исмева националну припадност наше колегинице. У ироничном стилу Николићев сарадник се пита како то новинарима не смета да открију место становања сина председника, иако то никад нисмо урадили, а смета им то што председник открива где је рођена новинарка. И још се на крају пита „шта има лоше у томе што је неко рођен у Призрену“. Због примитивних и шовинистичких увреда које су наша кућа и новинарка доживели од председника Томислава Николића и његових сарадника затражићемо заштиту од домаћих и међународних организација.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси