Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Обраћање СОС канала: Суд одлаже прославу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 05. 2015.

Извор: СОС канал

Обраћање СОС канала: Суд одлаже прославу

Иако последњих месец дана СОС канал са џингловима познатих личности громогласно најављујје за 22. мај прославу 20 година постојања, у обавези смо да обавестимо јавност да је још увек неизвесно да ли ће прославе уопште бити и каква је даља судбина СОС канала.

Већ је познато да је у маратонском судском процесу, који траје од 2008. године пресудом Привредног суда у Београду од 2. јула 2013.године, овај суд обавезао РРА и Рател да солидарно надокнаде вишемилионску штету СОС канала због додељивања неисправне фреквенције.

Али  та пресуда је још увек мртво слово на папиру, јер се скоро пуне две године пресуда Привредног суда налази у Привредном апелационом суду, по жалби РРА и Ратела.

Ми постављамо питање да ли овај спор траје скоро деценију зато што су тужени две регулаторне агенције чији рад је у 2013. и 2014.години од стране Европске комисије и Савета за борбу против корупције оцењен негативном оценом или зато што је у овом судском процесу умешач и држава Србија и због чега за СОС канал не важи члан 6. Евопске конвенције о људским правима - право на суђење у разумном року.


Да ли је неко моћан извршио притисак на суд или је у питању незаинтересованост суда, за СОС канал и 60 запослених је небитно. Због небриге, немара или корупције, опстанак телевизије, иза које не стоји ниједна партија или моћан лидер, која две деценије афирмише здрав живот, аматерски, рекреативни, школски, врхунски, спорт и спорт инвалида и води кампање против дроге и пушења, доводи се у питање.

Због грешке Ратела и РРА СОС каналу се у континуитету од 2006. године наноси огромна материјална и нематеријална штета и практично му је одузето једно од основних уставних права - право на рад и исте услове у односу на све друге привредне субјекте.

Не улазећи у то каква ће пресуда бити, да би се избегле шпекулације и нагађања и ради угледа институције, желимо да верујемо да ће Апелациони привредни суд у овом спору у најкраћем року донети праведну и поштену одлуку на коју чекамо скоро пуну деценију.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси