Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Антића испитују о ликвидацији Пантића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 05. 2015.

Аутор: З. Ускоковић, В. Митрић Извор: Вечерње новости

Антића испитују о ликвидацији Пантића

ИСПИТИВАЊЕ Драгана Антића у Минхену, кога су неки од сведока означили као директног учесника у убиству новинара Милана Пантића, биће заказано и обављено ускоро. Како сазнају "Новости", договор немачких државних органа и радне групе МУП Србије, која истражује овај злочин, око детаља саслушања, при крају је.

Антић је, иначе, пре неколико дана у изјави за "Новости" предложио да буде испитан видеолинком, али је одбио директан контакт са српским истражитељима. Међутим, надлежно тужилаштво које расветљава монструозни напад на дописника "Вечерњих новости" из Јагодине, на то није пристало.

У овом случају постоје оправдани аргументи да се саслушање од стране истражних органа, радне групе МУП за случај убиства Милана Пантића обави на класичан начин, у директном контакту и уз одобрење надлежног тужиоца каже за "Новости" Веран Матић, председник владине Комисије за испитивање смрти новинара.

Инсистираћемо зато да немачко правосуђе и полиција одобре саслушање по стандардима који ће омогућити професионални и законски рад истражних органа и поштовање правила међународне правне помоћи и сарадње. Према речима Матића, "све остало би могло да се тумачи као подривање истраге и правних радњи": Радна група сваког дана долази до нових података,  који се проверавају у том контексту и, што није до сада била пракса, проверене ствари се стављају ад акта и ради се даља елиминација како би се сузио круг осумњичених и доказа. Неколико сведока, који су до сада саслушани и испитани, указали су на Антића (некада се презивао Тешић) као једног од кључних актера убиства новинара 11. јуна 2001. у Јагодини.

Наша држава већ скоро годину дана покушава да и њега саслуша, ало доскора није било одговора. Антић, међутим, сматра да му појединци угрожавају живот, али и да му приписују различита кривична дела, па и убиство Пантића, како "би истрагу усмерили у погрешном правцу".

Он је бивши специјалац, био је члан јединице "Тигрови", као и Десетог диверзантског одреда и специјалног одреда полиције Републике Српске. Професионално сам се усавршавао за борбу против тероризма и за очување државних интереса поручује Антић у изјави за "Новости".

Био сам увек међу најбољима на полигону и борац за правду. Никада нисам дозволио да  мноме било ко манипулише и да ме увуче у прљаве активности. То је и био мој највећи проблем, јер у оваквом окружењу по принципу ако ниси са нама, односно "прљав", онда си против нас. Тако сам стекао много непријатеља, који ме сада оптужују.

Ипак, број мобилног телефона, који је у то време, 2001. године, користио Драган Антић, прегледом базних станица, откривен је у непосредној близини места злочина, као и у критично време. То је један  од најјачих трагова, поред исказа сведока, који повезују Антића са овим крвавим догађајем.

Он, међутим, тврди да у то време није користио ту картицу. Што се тиче мобилних картица, њих сам више пута мењао и давао их намерно неком ко ће да их даље користи наводи Антић. Продавао сам их уз мобилни телефон. То је био један од мојих трикова за преживљавање и борбу против самог ђавола, јер сам тиме добијао на времену и усмеравао их у погрешном правцу знајући да ме непрестано прате.

Служба сигурно зна да то нисам ја, јер су ме и физички пратили. Антић наводи и да је "изрежирана" цела прича како се он, наводно, дружио са неким "челником пиваре" у Новом Саду. Каже да за њега никада није ни чуо,а камоли да су се дружили. Само сам два пута у животу био у Новом Саду каже Антић. Имам и сведоке где и када се то догодило. Спреман сам да све то поновим и на полиграфу.

Све ово што причам је истина и спреман сам да је поновим пред било ким. До сада нисам хтео да се састанем са Комисијом и истражним органима, јер им не верујем. Желим да се у то укључи неко неутралан и да моје испитивање буде обављено уз већу контролу. „

 

 СИНДИКАЛЦИ НА ПОЛИГРАФУ

НЕКОЛИЦИНА бивших синдикалних вођа Јагодинске пиваре протеклих недеља је детаљно испитивана о околностима убиства дописника "Новости" Милана Пантића. Многи од њих су и полиграфски тестирани. Истражни органи верују да поједине синдикалне вође имају сазнања не само о злочину, већ и починиоцима монструозног убиства.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси