Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Рођендан Радио Панчева у знаку приватизације
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 05. 2015.

Извор: РТ Панчево

Рођендан Радио Панчева у знаку приватизације

Радио Панчево обележио је 35 година постојања и рада. Град Панчево треба да буде поносан што овај медиј непрекидно емитује информативни програм и информише грађане о свим збивањима у граду, рекла је уредница Радио Панчева Марина Димитрић. Обележавање дана Радио Панчева ипак је протекло у атмосфери неизвесности због предстојеће приватизације. Запослени у овом медију очекују да ће и након приватизације наставити да се баве својим послом.

Први пут експериментални програм Радио Панчева емитован је 30. априла у трајању од седам минута давне 1980. године. Радио Панчево обележио је 35 година рада, али је ова значајна годишњица била у знаку предстојеће приватизације. На рођендану Радио Панчева, поред запослених, коктелу су присуствовале многобројне колеге из других радио-станица из Србије, као и представници из јавног и културног живота. Уредница Радио Панчева Марина Димитрић рекла је да Град Панчево треба да буде поносан што има медиј који је остао информативна кућа пуних 35 година и додала да је тешко предвидети шта ће приватизација донети.

- Не можемо да кажемо да ли ћемо 1. јул преживети због тога што ни они који су у земљи Србији прописали да поступак приватизације локалних медија буде завршен до 30. јуна ни до данас, 7. маја, не знају ништа, нити добијамо било какву информацију од њих. Прича се по кулоарима да ће локални и покрајински избори бити у децембру. А када се распише изборна кампања, у Србији све стаје, па можда стане и поступак приватизације, каже Марина Димитрић, уредница Радио Панчева.

- Када конкурс буде објављен и када будемо то пренели нашим суграђанима, надамо се да ћемо доћи до тога да буде познат купац, да буде неко из Панчева, ко ће, бринући о овом граду, можда уз учешће још Панчеваца, купити Радио-телевизију, и да ћемо прославити још много рођендана, рекла је Татјана Јелесић, директорка РТВ-а Панчево.

- Бојим се да је овде реч о заваравању да приватизације неће бити јер се годинама о томе причало и спекулисало. Овога пута је држава у виду закона рекла да ће изаћи из медија. Да није то озаконила, било би простора за спекулације. Овако, то је лажна нада, која може да одвуче време и енергију у другом правцу, рекао је Милош Рајковић, члан Савета Регуларног тела за електронске медије.

Народни посланик СНС-а Жељко Сушец истакао је да су радио и телевизија потребни Граду Панчеву.

- Радио и телевизија су потребни грађанима и граду Панчеву, насељеним местима. Све сервисне информације које стижу до њих су преко потребне. Као свака одговорна власт, а и као Српска напредна странка, залагаћемо се да медији и убудуће функционишу, да не дође до њиховог гашења. Ако дође до приватизације, као одговорна власт трудићемо се да дође одговоран стратешки партнер, који ће водити одговорну стратешку бригу и о Радију и о Телевизији, казао је Жељко Сушец.

На питање новинара да ли ће Радио Панчево дочекати прославу и наредног рођендана запослени нису крили жељу да преживе приватизацију и наставе професионално да раде свој посао, као и до сада.

- Било је лепо и тешко. Различите ситуације смо прошли. Радимо у овој кући више од двадесет година, а да ли ћемо дочекати 36. рођендан, не зависи од нас, али надам се да ћемо бити можда не у овом кафићу следеће године, али у неком друго сигурно, каже Иванка Жељски, новинар.

- Како ће бити држави, народу, тако ће бити Радио Панчеву. Не бих правио фаму да ће нама бити другачије него другима. Пропале су много веће фирме. Ако је суђено, биће ликвидиран и Радио Панчево. Не бих волео да се то деси, поносан сам на сваку годину и месец који сам радио на Радију, каже Златко Живковић, водитељ.

- Релативно скоро сам почела да се бавим овим послом, за ово сам се школовала. Не могу да кажем да ми је тешко да радим, јесте да су примања веома мала, нередовна, али када нешто заиста волите, не може да буде тешко, чак и када тих 20.000 легене на рачун, буде ми драго, заиста, рекла је Дуња Стојковић, новинар.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

08.05.

2015.

Саша Тодоровић [нерегистровани] у 16:17

Књажевац

Моје скромно мишљење је "исти аршини за све"! Медиј у коме сам радио (ЈИП "Књажевац") приватизован је 2007. године, да би се већ 2010. године "упокојио". Дакле, "џа или бу"...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси