Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Суботица, Сомбор и Кикинда прелазе на дигиталну ТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 05. 2015.

Извор: РТВ

Суботица, Сомбор и Кикинда прелазе на дигиталну ТВ

Подручја Суботице, Сомбора и Кикинде ће данас прећи на дигитално емитовање тв сигнала, најавило је Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

Прелазак са аналогног на дигитално емитовање биће обележено у емисионој станици Црвено село код Суботице, а укључивању предајника у дигиталну мрежу присуствоваће државна секретарка Министарства трговине Татјана Матић, наведено је у саопштењу.

У оквиру процеса дигитализације, а у складу са планом преласка на дигитално емитовање тв сигнала, сутра у подне ће се потпуно прећи на дигитално емитовање и искључивање аналогних предајника у зонама Суботице, Сомбора и Кикинде.

Министарство подсећа грађане ових подручја који примају сигнал путем собне или кровне антене да набаве опрему за пријем дигиталног сигнала, а угрожене потрошаче да што пре искористе ваучере за субвенционисану куповину СТБ уређаја, како би спремни дочекали сигнал дигиталне телевизије.

Без одговарајуће опреме за пријем дигиталног сигнала домаћинства са подручја Суботице, Сомбора и Кикинде од 8. маја неће бити у могућности да прате тв програм.

После искључења аналогног сигнала у овим подручјима, а захваљујући емитовању дигиталног сигнала, грађани ће имати квалитетнију слику и тон, већи избор садржаја, могућност избора превода и титловање садржаја.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси