Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пресудило је искуство
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 05. 2015.

Аутор: Б. А. Извор: Блиц

Пресудило је искуство

План петогодишњег рада РТС који је предао Драган Бујошевић није импресионирао чланове Управног одбора, али му је поверење указано због огромног искуства у медијима.

Један од главних услова за избор директора јавног сервиса на конкурсу био је припремљен план пословања за период трајања мандата од пет година. Иако је управо тај документ деловао као један од важнијих критеријума у одабиру будућег првог човека РТС, Драгана Бујошевића је за директорску функцију препоручило његово новинарско знање.

Његов план рада није био опширан и импресиван, било је и много бољих планова, али од људи са мање медијског искуства. Чињеница је и да ви данас можете имати сјајане планове, али је питање да ли се могу реализовати објашњава Милан Николић, члан УО. Он додаје да Бујошевића свакако чека тежак посао, јер је РТС у лошој фи нансијској ситуацији. Процене су да је око 1.000 до 1.500 запослених вишак, тако да ће то бити проблем који ће Бујошевић морати да решава.

Да нису сви били истог мишљења по питању избора, говори и податак да је од девет чланова за Бујошевића гласало шест. Његов избор није изненађење свакако, изненађење би било да је изабран естрадни менаџер Саша Мирковић. Бујошевић је добар новинар, а видећемо да ли је и добар менаџер. Он је радио у “Политици”, која је такође велики систем попут РТСа, тако да је искуство било на његовој страни  каже Николић. Он, међутим, није желео да открије детаље плана пословања РТС који је предложио Драган Бујошевић.

О томе нису желели да говоре ни остали чланови Управног одбора РТС са којима је „Блиц” разговарао. Мислим да је важно да је изабран директор и то је све што имам да кажем рекао нам је члан УО Слободан Марковић. О гласању и детаљима око избора директора није желео да говори ни Жарко Требјешанин, такође један од чланова УО.

Немам шта да коментаришем, бојим се да шта год да кажем да ће бити наопако протумачено. Све је било како треба, по процедурама и закону. Важно је да су овим демантоване све гласине о неуспешном конкурсу каже Требјешанин.

Шта ће бити први кораци које ће преузети по доласку на функцију, питали смо и новоизабраног директора Драгана Бујошевића.

Он, међутим, није желео да говори о томе. Наредних месеци нећу давати изјаву док не сагледам комплетну ситуацију у РТС рекао је Бујошевић Сви чланови УО са којима смо разговарали тврде да нико није вршио притисак на њих да изаберу било кога од једанаест кандидата. Интересантно је да су многи од њих били изненађени тиме да је Бујошевић изабран јер се није могло претпоставити да ће сакупити минимум шест гласова.

 

 

Коментари (1)

Остави коментар
чет

07.05.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 11:25

СЛОБОДНИ ИЗБОРИ

Помешани лончићи,али о туђем трошку: КОНКУРС ЈЕ БИО ЗА ГЕНЕРАЛНОГ ДИРЕКТОРА ТЈ. ПОСЛОВОЂУ, А НЕ ЗА НОВИНАРА.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси