Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Гугл улаже €150 милиона у европско новинарство
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 05. 2015.

Извор: АБЦ Србија

Гугл улаже €150 милиона у европско новинарство

Гугл планира да уложи €150 милиона у унапређење односа са европским медијским кућама и већ наилази на позитивне реакције, објавила је та мултинационална технолошка компанија.

Новац ће се дистрибуирати у наредне три године и биће намењен промоцији дигиталног новинарства. Осам медијских кућа засад је укључено у пројекат: немачки Frankfurter Allgemeine Zeitung и Die Zeit, британски The Guardian и Financial Times, шпански El Pais, француски Les Echo, италијанска La Stampa и холандска мрежа NRC. Медији који су били критични према Гоогле-у нису укључени у овај програм помоћи, као на пример они који припадају Rupert Murdoch-у или они из састава Групе Aksel Springer.

Гоогле планира и оснивање радне групе Дигитал Неwс Инитиативе којом ће директно комуницирати са представницима медија. Њихова размишљања могла би довести до тога да Гугл промени властите производе попут портала Google News.

Иницијатива је отворена и другим медијима и било који од њих може да се пријави за коришћење новца из Гоогле-ове фондације за иновације, укључујући портале и старт-уп медијске компаније.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси