Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Угашен аналогни сигнал на предајнику Црвено село
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 05. 2015.

Аутор: Рада Стајић Извор: РТВ

Угашен аналогни сигнал на предајнику Црвено село

У Емисионој станици Црвено село у Суботици, чији је антенски стуб са 220 метара највиши у Србији, а ТВ сигналом покрива територију са 300.000 становника, данас је угашен аналогни сигнал и обављена генерална проба најасавременије опреме за дигитално емитовање програма.

 

"Данас имамо генералну пробу. Гасимо аналогне предајнике РТВ Војводине да бисмо проверили систем и тестирали да ли има неких проблема у раду нове опреме. Вршимо мерења да бисмо проверили да ли је комплетна зона добро покривена сигналом. Грађане молимо да до 8. маја набаве неопходне сет-топ бокс уређаје или ТВ са уграђеним DVBT2 тјунером", рекао је за РТВ в.д. директора ЈП "Емисиона техника и везе" Бранко Гогић.

Држава је за грађане у стању социјалне потребе обезбедила 160.000 ваучера, са којима су у готово 1.100 продавница у Србији бесплатно могли да набаве сет-топ боксове, неопходне за дигитално праћење програма.

"Опрема која је уграђена на свим нашим емисионим станицама је најсавременија која се тренутно производи. Грађани ће, свакако, бити најзадовољнији доласком дигиталне телевизије у Србију. Неће више морати да окрећу кућне антене како би имали добар тон и слику, добиће око 20 бесплатних програма, а за грађане Војводине додатна предност је што ће моћи да хватају сигнал и из Мађарске, Хрватске и Румуније", објаснио је Бранко Гогић.

У петак, 8. маја, у 12 сати, у Емисионој станици Црвено село у Суботици биће угашен аналогни сигнал и свечано отпочети дигитална ера емитовања програма. На предајнику Црвени Чот дигитални сигнал биће пуштен 18. маја, 25. маја на торњу на Авали, а до 15. јуна дигитализација ће бити завршена у целој Србији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси