Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Локални моћници поднели десет тужби против уредника локалног листа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 05. 2015.

Аутор: Г. Здравић Извор: Блиц

Локални моћници поднели десет тужби против уредника локалног листа

Власник и уредник листа “Жупска реч” Милутин Здравић, оптужује александровачке моћнике, да су се удружили против њега са циљем да угасе овај месечник.

Уредник “Жупске речи” Милутин Здравић објашњава, да се против њега  пред надлежним судовима води десет поступака за увреду части и душевни бол жупских властодржаца и тајкуна.

- Своју част треба да бране часни и поштени грађани Жупе, а не они који на сваком кораку злоупотребљавају службени положај и раде против закона и џаве. Локални моћници и тајкуни су се због тога удружили, са циљем да угасе “Жупску реч” најстарији приватни лист у Србији, који већ 25 година објективно информише грађане Расинског округа” – каже  Милутин и додаје да су тужбе против њега поднели председник општине, директор експозитуре Комерцијалне банке, полицијски службеник, председник Одбора александровачког ПУПС, као и лица која су тренутно у затвору због више крвичних дела.

Поводом оптужби за гушење слободе медија у Александровцу, огласио се Клуб новинараЖупе, који је данас, на светски Дан слободе медија, позвао надлежне да хитно реагују.

"Општинска власт годинама прогони “неподобне” новинаре: забрањује им да прате седнице локалног парламента, ускраћује информације од јавног значаја, организује физичке и вербалне нападе на њих и подстиче атмосферу линча. Због тога захтевамо од државних органа да хитно реагују и обезбеде нормалне услове за рад новинара”, стоји у саопштењу за медије Клуба новинара Жупе, које је потписала председница Весна Добросављевић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси