Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Безрезервна подршка слободи медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 05. 2015.

Извор: Бета

Безрезервна подршка слободи медија

Министар културе и информисања Србије Иван Тасовац честитао је у суботу новинарима и медијским радницима Светски дан слободе медија, 3. мај и том приликом поручио да Министарство и Влада Србије безрезевно подржавају слободу медија и да се снажно противе свим облицима претњи, притисака и угрожавања безбедности новинара.

 

"Суштина борбе за слободу медија није само струковна или законска, јер слободни и квалитетни медији поспешују друштвени дијалог, прихватање различитости и уважавање тудјег мишљења. Зато је борба за слободне и квалитетне медије истовремено и борба за отвореније, толерантније и успешније друштво", изјавио је Тасовац, а саопштило Министарство.

Он је навео да инсистира да се истраже сви нерасветљени случајеви претњи, напада и убиства новинара у Србији и њихови починиоци приведу правди, као и да се придружује изразима саучешћа медјународних институција због убиства великог броја новинара широм света.

Према његовим речима, Србија овогодишњи Светски дан слободе медија дочекује с новим медијским законодавним оквиром, чија се примена може успешно спровести "искључиво у синергији с проактивним ставом власника медија, уредника и новинара".

"Уколико држава, власници медија, уредници и новинари, свесни прворазредног значаја слободе медија, буду доследно и одговорно истрајали на својим правима и обавезама, Министарство културе и информисања је уверено да ће у Србији наредни Светски дан слободе медија бити дочекан са знатно бољом атмосфером и резултатима", навео је Тасовац.

Поводом Светског дана слободе медија, Удружење новинара Србије (УНС) и Независно удружење новинара Србије (НУНС) указали су на лош положај новинарске професије и позвали медије да се у недељу прикључе акцији "Пет минута громогласне тишине".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси