Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СДС: Влада се директно меша у уређивачку политику РТС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 04. 2015.

Извор: rs.n1info.com

СДС: Влада се директно меша у уређивачку политику РТС

Представници Социјалдемократске странке (СДС) негодовали су због третмана који имају на јавном сервису, чију уређивачку политику, како тврде, одређују представници владе, а лидера Демократске странке Бојана Пајтића назвали "омиљеним опозиционаром владе и владајућих странака" .

 

Они су такође навели да је ДС "квазиалтернатива власти" и истакли да је СДС та која нуди конкретна решења.

Потпредседник СДС Марко Ђуришић рекао је на конференцији за новинаре да му је у петак отказано гостовање у емисији "Упитник" са образложењем да "представници владе нису пристали на учешће са две опозиционе странке, јер сматрају да то не осликава однос који је воља грађана".

Он је додао да је то други пут да се гостовање представника СДС-а отказује са истим образложењем.

"Сматрам да то више није усамљени инцидент, већ нова уређивачка политика коју очигледно није одредио главни и одговорни уредник већ представници владе", оценио је Ђуришић, који тврди да му је отказано учешће у вечерашњој емисији Упитник која се на РТС.

Према његовим речцима, то је доказ да се влада директно меша у уређивачку политику Јавног сервиса и то тако што представницима СДС не дозвољава да учествују у емисијама у којима се говори о најважнијим темама за грађане.

Како је рекао, "у вечерашњој емисији ће, поред представника власти бити и председник ДС-а, омиљени опозиционар владе и владајућих странака".

"За СДС ту очигледно нема места", указао је Ђуришић.

Самофалов: Влада се боји опозиције која нуди конкретна решења

Портпарол СДС Константин Самофалов оценио је да власт бира са ким ће да изађе на дуеле.

"Два дана после протеста ДС, а дан после акције коју је СДС организовала у око 60 градова широм Србије на годину дана рада владе, они су изабрали Бојана Пајтића", рекао је Самофалов.

Како је рекао "влада се боји опозиције која има дела, резултате и која нуди конкретна решења".

Према његовим речима, влада је за три године остварила катастрофалне резултате, али је како каже, једнако опасно и када се део опозиције, самопрокламује за једину алтернативу власти, а чини исто оно што и власт - обмањује грађане.

"ДС је квазиалтернатива власти, а ми нудимо конкретна решења", закључио је Самофалов.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси