Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Изложба Дарка Дозета у Новом Саду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 04. 2015.

Извор: Танјуг, РТВ

Изложба Дарка Дозета у Новом Саду

Изложба фотографија фоторепортера "Вечерњих новости" Дарка Дозета, као део пројекта "Сведоци трајања - српски манастири и цркве у румунском Банату" биће отворена данас у свечаној сали Матице српске.

 

Поставку ће чинити 30 паноа са фотографијама свих пет манастира у румунском делу Баната, од којих је полазно место манастир Базјаш подигнут 1225. године на левој обали Дунава као задужбина Светог Саве.

Изложба "Сведоци трајања" креће из Зрењанина, срца српског дела Баната, повезаног, завичајним, историјским, привредним, културним и другим везама са румунским Банатом, и због сећања на Константина Данила и на његове иконе у темишварској Саборној цркви, као и због потребе да житељи свих узраста, с обе стране границе, на једном месту, виде бар део "белих торњева" са 56 цркава на "благословеној земљи банатској", а у румунском делу Баната.

После поздравне речи председника Матице српске Драгана Станића изложбу ће отворити Епископ будимски и администратор темишварски Лукијан. О поставци ће говорити историчар Милан Мицић, као и аутор пројекта, дугогодишњи новинар Танјуга Милорад Савић.

За музички део програма биће задужен камерни хор ДНВ "Шијачки", наводе из Фото асоцијације Војводине.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси