Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Градоначелник Лесковца опет шокирао суграђане
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 04. 2015.

Аутор: М. Момчиловић Извор: Политика

Градоначелник Лесковца опет шокирао суграђане

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић не престаје да шокира јавност својим понашањем.

После опсежне биографије која кружи друштвеним мрежама, забране новинарима да улазе у скупштинску салу, холивудске прославе свог 50. рођендана, сталних путовања по свету, померања датума прославе Дана Лесковца због одласка на „Роштиљијаду” у Чикагу, на прекјучерашњој седници градског парламента поново је „узео банку” за скупштинском говорницом да допуни своју биографију и објасни порекло свог богатства, поново нападне новинаре и прошири нападе и на грађане.

Тако је, одговарајући на питање одборника опозиције откуд му толико богатство, први пут открио да је био власник офшор компаније у Русији, која је запошљавала око хиљаду радника.

- Док нико није знао шта је то офшор компанија, ја сам имао једну такву у Русији која је запошљавала око хиљаду радника - рекао је Цветановић, не поменувши када је био власник те компаније и која је њена потоња судбина.

Додао је да је био и власник продавнице лекова на велико и мало, да је деведесетих година држао кафић „Вегера” у центру Лесковца и да је годину дана радио у Грчкој, где се бавио туризмом и где су му у госте долазили тадашњи председник општине Лесковац Гојко Величковић и председник Регионалне привредне коморе Горан Јовић.

- Све то говори колико сам заправо способан да зарадим новац, поентирао је градоначелник.

Није пропустио да помене да је наследник богатих предака, као ни податак да су његови родитељи донирали 40.000 евра за изградњу Храма Светог Саве на Врачару.

Потом је четрдесет минута говорио о оркестрираном нападу новинара на њега и негативном писању о његовим активностима, при чему је посебно поменуо Милицу Ивановић, дописницу листова „Блиц” и „Ало” и уредницу агенције Југмедија, нишки портал „Јужне вести” и Телевизију Лесковац, која је у приватним рукама. Није му се допало ни недавно саопштење НУНСа у ком је осуђено његово увредљиво понашање према новинарима.

Рекавши да га новинари не воле зато што им више не даје паре, Цветановић је показао уговоре које је дописница листова „Блиц” и „Ало” и уредница Југмедије имала са градом за уређивање градског сајта.

- Паметни политичари никада не улазе у сукоб с новинарима, али ето ја нисам паметан и само говорим истину - рекао је Цветановић и потом се окомио на грађанку Милу Попов која га је критиковала у Јутарњем програму ТВ Лесковац.

Мила Попов је самохрана мајка троје деце којој је прошле године фондација „Блица” купила стан, јер је живела у тешким условима. Пре три недеље телефоном се укључила у Јутарњи програм ТВ Лесковац, и поред осталог, исказала своје мишљење о градоначелнику.

Цветановић је рекао да су је новинари звали да га нападне преко телевизије и да каже да је он најгори човек на свету. Мила Попов се јуче поново укључила у Јутарњи програм ове телевизије и рекла да је шокирана оним што је чула, да се боји за своју безбедност и да ће затражити помоћ у Београду.

- Не могу да верујем да о мени безазленој четрдесет минута говори човек који се хвали да је завршио четири факултета у Енглеској и да је бизнисмен. Нико ме није наговарао да се укључим у програм, мене нико не може да води за поводац, већ сам позвала телевизију, пошто нисам могла да дођем до градоначелника чија сам врата обијала много пута, тражећи помоћ - рекла је Мила Попов.

Потом је демантовала да је рекла да је Цветановић најгори градоначелник.

- Рекла сам да ме је срамота ко је нама градски челник, да ми нисмо његови робови, а он наш робовласник - казала је ова самохрана мајка.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси