Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СДС предлаже оснивање РТВ Ужа Србија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 04. 2015.

Извор: Танјуг, РТВ

СДС предлаже оснивање РТВ Ужа Србија

Посланик Социјалдемократске странке Благоје Брадић предложио је данас републичком парламенту измене Закона о јавним медијским сервисима којима би се омогућило оснивање "Радио телевизије Ужа Србија" (РТУС) у циљу равномернијег информисања у оквиру регионалног развоја.

Брадић сматра да поред постојећих јавних медијских сервиса - Радио телевизије Србије и Радио телевизије Војводине, треба да функционише и Радио телевизија Ужа Србија, чије би седиште било у Нишу, а која би пружала медијске услуге на најмање два телевизијска и најмање три радијска програма на подручју уже Србије.

Брадић у образложењу наводи да постојећа регулатива не препознаје регионални развој путем равномерног информисања, па је стога неопходно изменити Закон о јавним медијским сервисима на тај начин што би се законом уредио и рад установе РТУС.

Предложио је и да Управни одбори РТС, РТВ и РТУС заједнички доносе одлуку о утврђивању висине таксе, као начин финансирања основне делатности јавног медијског сервиса, као и да се средства која су наплаћена на територији уже Србије распоређују тако што ће 70 одсто ићи РТУС, а 30 одсто РТС.

РТУС би се, како је Брадић предложио, финансирала из буџета Србије.

 

Коментари (2)

Остави коментар
уто

28.04.

2015.

Nislija [нерегистровани] у 22:45

Nis nije baksis

Da li postoje Radio Beograd i Radio Novi Sad. Da po 4, 5 kanala. Da li postoji Radio Srbija, rADIO Kragujevac ili Radio Nis. NE. Sve je jasno. Nislije nemaju obavezu da placaju vasu pretplatu. DOVIDJENJA!

Одговори
пет

24.04.

2015.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 14:26

(Ne)ravnopravnost

Osnivanjem regionalnog javnog medijskog servisa Javna medijska ustanova "Radio-televizija uza Srbija" (u daljem tekstu: RTUS), sa sedištem u Nisu, obezbedila bi se, verovatno, veca ravnopravnost gradjana uze (centralne) Srbije sa gradjanima AP Vojvodine. Medjutim, to je nemoguca i besmislena misija u ovom trenutku razvoja javnin medijskih servisa (sluzbi) i drugih pruzalaca audio i audio-vizuelnih medijskih usluga.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси