Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Деценија рада Рател-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 04. 2015.

Извор: Бета, РТВ

Деценија рада Рател-а

Регулаторна агенције за електронске и поштанске услуге (Рател) обележиће данас 10 година рада.

Током десетогодишњег рада те агенције тржишта услуга електронских комуникација и поштанских услуга у Србијипотпуно либерализована, као и да је у том периоду то регулаторно тело је уплатило око 6,5 милијарди динара.

На територији Србије, у сектору фиксне телефоније услуге пружа 14 оператора. Услуге мобилне телефоније пружају три оператора, интернет провајдера има 217, а број дистрибутера медијских садржаја је 98. Поштанским услугама од универзалног сервиса до експрес и курирских услуга бави се 40 оператора.

Поводом десетогодишњице Ратела данас ће бити организован скуп развоја тржишта телекомуникација из угла искустава земаља чланица Европске уније и земаља које су процесу придруживања.

Планирано је да у оквиру тог свечаног скупа буде потписан Меморандум о сарадњи Ратела и Словеначке агенције за комуникационе мреже и услуге.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси