Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тасовац: Биће и нови конкурс за медијске пројекте
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 04. 2015.

Извор: Танјуг

Тасовац: Биће и нови конкурс за медијске пројекте

Министар културе и информисања Србије Иван Тасовац изјавио је да управо вечерас заседају комисије за медијске пројекте које ће суфинансирати ово Министарство, а да ће касније бити још један конкурс када се држава повуче из медија у којима има власништво. Тасовац је то рекао у емисији "Пресинг" на телевизији Н1, поводом замерки да се више бави инфраструктуром него реалним животом.

 

"Без инфраструктуре ништа није могуће. Донели смо медијске законе, али је немогуће да они почну да функцинишу преко ноћи. Сада смо у фази имплементације. Ту постоји и одговорност локалних самоуправа, власника медија и других фактора, а потребна је и боља медијска писменост грађана", истакао је он.

Министар је најавио да ће после 1. јула бити објављен још један конкурс за суфинансирање медијскох пројеката, тако да ће моћи да аплицирају они медији који тада промене власника.

На питање о (не)постојању цензуре, рекао је да је за свако демократско друштво битно да постји јавна дебата о стању у медијима, оценивши да та дебата код нас постоји и да је бурна. Што се тиче неких великих компанија које не дају новац за рекламе медијима који нису наклоњени Влади, напоменуо је да се ради на Закону о оглашавању за који, међутим, Министарсвто културе и информисања није надлежно.

У вези са непримереним писањем таблоида Тасовац је подсетио да је Министарство више пута реаговало, а на питање о медијским нападима на заштитника грађана Сашу Јанковића рекао је да никада није коментарисао његове ставове, па неће ни сада поменуте нападе. Било је речи и о безбедности новинара и случају Бранкице Станковић.

Тасовац је рекао да Влада ту има јасан став и да новинарка има заштиту која јој је, нажалост, потребна. Он је подсетио да се Министарство бавило положајем новинара на конференцији у сарадњи са канцеларијом ОЕБС-а, да има у том смислу контакте са МУП-ом и Тужилаштвом и да то није мали помак. Како је додао, он има информацију да се управо ради и на безбедности сајтова.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

22.04.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 17:34

beetllejuice se oglasio

Akad ce novi konkurs za umetnicke projekte, ovaj je sraman!?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси