Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Добитник Пулицера напустио новинарство због мале плате
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 04. 2015.

Извор: rs.n1info.com

Добитник Пулицера напустио новинарство због мале плате

Један од овогодишњих добитника Пулицерове награде за новинарство, Роб Кузнија, у међувремену је напустио новинарски посао, јер од плате није могао да подмирује животне трошкове.

 

Како је објавио амерички сајт Слејт, Кузнија, добитник Пулицера у категорији локално извештавање, напустио је прошле године лист Дејли Бриз из Торенса у Калифорнији у којем је објавио истраживачке текстове о корупцији у локалном школству, за које је јуче награђен Пулицером.

Почео је да ради као стручњак за односе са јавношћу у једној фондацији Универзитета Јужна Калифорнија (УСЦ), потврђујући да му је жао што је напустио новинарство, али да му је било тешко да саставља крај с крајем радећи у новинама.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси