Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дечији лист "Невен" поново у продаји на киосцима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 04. 2015.

Извор: www.021.rs

Дечији лист "Невен" поново у продаји на киосцима

На трафикама ће се од овог месеца наћи дечији лист "Невен".

 

Иако је намењен најмлађима, као и "Политикин забавник", дечији лист "Невен" привлачи све који воле да занимају свој мозак новим загонеткама и поучним текстовима. До сада је био привилегија основаца, који су га куповали путем школске претплате, а сада је доступан свима.

Од када га је 1880. основао Јован Јовановић Змај, а обновио 1979. Мика Антић, "Невен" је успео да одржи квалитет до данас. Још од првог броја привлачио је пажњу својим занимљивим, актуелним и разноврсним темама и модерним изгледом.

"Прилагодили смо часопис интересовањима данашње деце. Поново ћемо од овог броја пуштати постере који су некада били популарни, а видим да су и сада. Данашњу децу највише занима музика, модерна технологија, а вратићемо и рубрику свет компјутера", рекла је уредница "Невена" Јелена Допуђ.

Основни циљ "Невена" је да својим текстовима едукује децу, па тако овај лист има два издања. "Мали невен" је намењен узрасту од првог до четвртог разреда, док је "Невен" посвећен старијим основцима.

"Свака тема у нашем листу је везана за предметну наставу и деца на креативан начин допуњују своје знање које уче у школи. Ми такође теме бирамо у сарадњи са децом путем наше странице. На Фејсбуку достављају нам њихове идеје и жеље које ми покушавамо у сваком броју да испунимо", рекла је уредница "Малог Невена" Ивана Ђукић. 

Дечији месечник "Невен" нашао се на трафикама широм Србије од овог месеца по цени од 150 динара, док полугодишња претплата износи 600 динара, а годишња 1.200 динара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси