Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Весна Ракић: Налогодавци ће проћи некажњено као у случају Ђинђић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 04. 2015.

Извор: Блиц, Бета

Весна Ракић: Налогодавци ће проћи некажњено као у случају Ђинђић

Професорка права Весна Ракић Водинелић изјавила је данас да је могуће да и у случају Славка Ћурувије, слично као и у процесу за убиство премијера Зорана Ђинђића, прави налогодавци остану ван домашаја правде.

Те тешке речи да је убиство учинила држава обавезују ову државу, а ту мислим на њене правосудне органе, а не на органе власти, не на премијера, не на првог потпредседника, него на надлежне органе, дакле: Тужилаштво и суд да утврде какву ће оптужницу поднети — рекла је Весна Ракић Водинелић за Радио Слободна Европа.

Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић рекао је у уторак да су за убиство Ћурувије 1999. године осумњичени тадашњи шеф Државне безбедности Радомир Марковић и оперативци те службе Ратко Ромић, Милан Радоњић и Мирослав Курак. Марковић је у затвору, Курак је ван Србије, а Радоњић и Ромић су јуче ухапшени.

Весна Ракић Водинелић је истакла да треба рећи да је убиство Ћурувије извршио режим којим је руководио Слободан Милошевић, а у којем су “неки данашњи врло високо позиционирани функционери, као што је премијер, као што је први потпредседник Владе, па и председник државе, имали веома истакнута места”.

По њеним речима, ту можда треба тражити одговор на питање због чега се не иде потпуно дубоко у налажење инспиратора.

- Причу да је можда дала налог за убиство Мирјана Марковић ја не бих искључила као могућност, али проблем је у томе што је она у Русији и што нема неке велике вероватноће да би могла да се појави пред истражним органима — рекла је Весна Ракић Водинелић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси