Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сутра прелазак на дигитални ТВ-сигнал
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 04. 2015.

Извор: Бета, РТВ

Сутра прелазак на дигитални ТВ-сигнал

Јавно предузеће Емисиона техника и везе (ЈП ЕТВ) најавило је за сутра у Вршцу прво искључење аналогног сигнала и званичан прелазак на дигитални систем емитовања телевизијског програма.

 

Дигитални сигнал ће од сутра бити доступан грађанима Вршца и околине, а по завршетку дигитализације, који је предвиђен за 17. јун, дигитални сигнал ће покривати 95 одсто територије Србије, што је прописано Женевском конвенцијом, истакло је то јавно предузеће.

Искључењу аналогног сигнала на првом предајнику у Србији присуствоваће потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и врсилац дужности Јавног предузећа Емисиона техника и везе Бранко Гогић.

Накона предајника "Вршачки брег", следи гашење предајника у зони Суботица, Сомбор и Кикинда 8. маја, предајника "Чот" 18. маја, на Авали 25. маја, на предајницима на Руднику, Црном врху и у Јагодини, Торнику-Овчару, Тупижници, Дели Јовану 1. јуна. Последњи, 15. јуна, биће изгашени предајници на Бесној кобили, Јастрепцу, Копаонику и Церу.

Преласком са емитовања путем аналогног, на дигитални сигнал, грађанима Србије биће омогућене многе погодности, као што су могућност гледања телевизије без сметњи у слици и тону (снега, шуштања), могућност гледања двадесетак програма на једном каналу, опција "одложеног гледања" емисија, филмова и многе друге.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси