Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Не сме да буде застрашивања и некажњивости
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 04. 2015.

Извор: Данас, Фонет

Не сме да буде застрашивања и некажњивости

Представница ОЕБС Дуња Мијатовић поздравила је јуче најаве нове форензичке истраге смрти новинарке Даде Вујасоновић, која је пронађена мртва у свом стану пре тачно 21 годину. Мијатовић је позвала власти да у потпуности истраже ова, али све друге случајеве убистава новинара, наводи се у саопштењу.

„Непихватљиво је да 21 годину чекамо правду за убиство Даде Вујасиновић“, рекла је Мијатовић и указала да сваки дан у којем убиство није решено представља дан некажњивости за починиоце и наручиоце убиства.

Позитивно је што су у протеклих неколико година српске власти предузеле бројне кораке да реше убиства новинара, укључујући и формирање независне Комисије за истраживање убистава новинара, рекла је Мијатовић.

Поздрављам најаве да ће бити отворена нова форензичка истрага убиства Вујасиновић, као и правоснажност оптужнице за убиство Славка Ћурувије, које се догодило пре 16 година, рекла је Мијатовић. Позивам владе држава чланица ОЕБС да подробно и у потпуности истраже све нападе на медије и новинаре због тога што су обављали свој посао, рекла је Мијатовић и закључила „ти ужасни злоћини морају бити јавно осуђени и починиоци морају бити приведени правди, како би се спречило стварање атмосфере застрашивања, страха и некажњивости, закључила је Мијатовић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси