Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучелић: Нећу одступити
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 04. 2015.

Аутор: В. Јеремић Извор: Данас

Вучелић: Нећу одступити

Ни за педаљ нећу да одступим од своје друштвене улоге и начина уређивања новина, рекао је за Данас Милорад Вучелић, главни и одговорни уредник недељника Печат, коментаришући инцидент у којем му је прексиноћ неко бацио Молотовљев коктел на породичну кућу у Црвенки.

 

Према његовим речима, ватра је направила приличну штету, а захваљујући брзој реакцији комшија који су позвали полицију спречено је да изгори цела кућа.

На срећу, у тренутку напада у кући није било никога. Превариће се онај који мисли да овим може нешто да постигне навео је Вучелић напомињући да се за шездесет година колико живи у Црвенки није десио сличан инцидент.

Како је истакао, овај догађај је узнемирио и новинаре и читаоце Печата који га зову цео дан. Не желећи да улази у потенцијалан мотив за напад, Вучелић је истакао да ће сачекати да полиција уради свој посао.

Удружење новинара Србије (УНС) најоштрије је осудило напад на породичну кућу главног уредника недељника „Печат“ Милорада Вучелића у Црвенки на коју је у уторак увече бачен Молотовљев коктел и затражила од полиције и тужилаштва да открију и процесуирају нападаче.

Реаговала је и редакција Печата која је у саопштењу навела да овај претећи чин сматра насртајем на слободу изражавања и слободну, патриотски оријентисану уређивачку политику коју 'Печат' негује од оснивања“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси